Buitengesloten

De situatie waarbij de deur plotseling dichtvalt en je buitengesloten bent uit je huis, is een van de meest onaangename situaties die je kan overkomen. Het kan gebeuren wanneer je je haast naar het werk of wanneer je de brievenbus gaat checken en de deur achter je sluit of voor andere belangrijke zaken. Het geld, de sleutels, alles ligt nog binnen. Het is allemaal nog niet zo erg als je alleen woont. Maar wat als de deur op slot valt, terwijl er een bejaarde, een zieke of een baby binnen zit? En wat als de verhuurder zich buitensluit? Het belangrijkste in deze situatie is om niet te panikeren. Er zijn geen uitzichtloze situaties!

Stel een vraag

Waarom is de deur op slot gevallen?

Vaak is de reden voor het op slot vallen van de deur heel eenvoudig, bvb. een zelfvergrendelend slot. Zo'n slot bespaart tijd, omdat de deur vanzelf dicht gaat en is gemakshalve zeer handig te gebruiken. Het is echter wel de bedoeling dat de deur op slot valt enkel als je de sleutels niet binnen bent vergeten. Dit is een van de redenen dat dit type slot haar populariteit verloren heeft. Bovendien kan de reden dat je buitengesloten bent komen door:


  • Een breuk in het deurslot;
  • Het vastlopen van het slot doordat het niet gesmeerd of afgesteld is geweest;
  • Scheefheid of een breuk van het deurblad.

Heeft u een slotenmaker nodig?

Veel mensen proberen met de beschikbare middelen zelf een gesloten deur te openen. In de meeste gevallen is dit niet de beste oplossing. Natuurlijk zijn er praktisch merkwaardige situaties waarin een persoon zich per ongeluk buitengesloten vindt met, in meeste gevallen, de sleutel aan de binnenkant van de deur. In het geval je buitengesloten bent in een appartementsgebouw, is het voldoende om een buurman of een vriend te bellen die gemakkelijk de deur kan openen met zijn/haar eigen sleutel. In andere gevallen kan je niet zonder een slotenmaker.


Het ontwerp van moderne sloten is complex en ze worden vaak uitgerust met vandalismebestendige componenten zoals gepantserde uitvoeringen, geharde platen, etc. Bij dit soort sloten is het uiterst moeilijk om de deur te openen als men zich per ongeluk buitengesloten vindt. Ook al werkt het slot volledig naar het behoren, is het onmogelijk om het ”op de ouderwetse manier” open te krijgen. De hoge graad van de beveiliging bij deze sloten laat het niet toe. Het gebruik van brute kracht en gereedschap zoals een koevoet zal alleen maar leiden tot ernstige schade aan het deurblad, het slot, en het veiligheidsbeslag, wat als gevolg zal leiden tot dure reparaties. Het openen van een gesloten deur moet gebeuren door professionals die de juiste kennis en gereedschap hebben.


Valt de deur zomaar op slot of u sluit zich buiten om andere redenen, u kan een slotenmaker van Secure Locks op elk moment, 24/7 bellen. We helpen u graag als u zich in Antwerpen, Gent, Hasselt of in eender welke andere stad in Vlaanderen buiten sluit. Naast de deuren kunnen onze vakmensen ook raamsloten en kluizen openen. We beloven om snel ter plaatse te zijn en de deur schadeloos te openen. Onze vakmensen hebben moderne uitrusting. Zo nodig kunnen we het slot repareren of vervangen met naleving van alle normen van vertrouwelijkheid.

Een deur dat op slot valt openen - prijs

De kosten voor het openen van een deur dat op slot valt, zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het is één ding om een volledig naar behoren werkend slot te openen en al helemaal iets anders als het gaat om het openen van een deur waarbij er bijvoorbeeld de sleutel in het slot is afgebroken of het slot beschadigd is door forcering. Daarnaast kan de prijs variëren afhankelijk van het type slot, het merk, de aanwezigheid van een veiligheidsbeslag en/of schade aan het deurblad. Als het na het openen nodig is om het cilinderslot te vervangen, moeten deze kosten opgeteld worden bij de kosten van het werk van de slotenmaker.


De dispatch van ons bedrijf zal u helpen bij het berekenen van de prijs voor het vertrek van de slotenmaker: bel ons op of laat een verzoek achter op onze website. Secure Locks garandeert de laagste prijs voor het openen van uw deur! En als iemand bereid is om hetzelfde werk goedkoper te doen dan wij, geeft Secure Locks u 5% korting! Dit op voorwaarde dat u deze goedkopere offerte voorlegt voordat onze slotenmaker aan de slag gaat.