Toegangscontrole

Wat zijn sleutelloze toegang systemen en hoe werken ze?
Hoe vaak bent u na een lange dag niet thuisgekomen om u te realiseren dat u de sleutels niet bij u hebt? De gevoelens van hulpeloosheid en spijt worden gevolgd door pure paniek, verwoed proberen de sleutels te vinden en hopen dat er een manier is waarop u er helemaal niet op hoeft te vertrouwen.
Om de problemen in verband met sleutels te verhelpen, werden in de jaren zestig sleutelloze toegang systemen ontwikkeld die de noodzaak van sleutels uitschakelen en uitgebreide controle bieden over de toegangsactiviteiten, samen met mogelijkheden voor het volgen van toegang.
Elektronische toegangscontrole systemen controleren en beheren de toegang tot een woning met behulp van verschillende authenticatiemethoden.

Stel een vraag

Voordelen van sleutelloze toegangssysteem voor uw huis

Hier zijn enkele voordelen waarop deze systeem heel handig kan zijn voor uw huis:

  • Makkelijk

1.Geen fysieke sleutels nodig. Het is vrij eenvoudig om een ​​code te onthouden en een kaart altijd in uw portemonnee te bewaren dan om voor een set sleutels te zorgen.
2. Toegangsgemak voor de familie en vrienden. Omdat sleutelloze entreesystemen niet afhankelijk zijn van sleutels om de deuren te ontgrendelen, kunt u eenvoudig de toegangscode met hen delen en hen vragen zichzelf binnen te laten terwijl u in alle rust uw boodschappen doet.


  • Veilig

1.Toegang beperken voor inbrekers. Toegangscontrolesystemen maken het voor inbrekers erg moeilijk om binnen te komen. Digitale sloten zijn veel moeilijker te omzeilen dan mechanische. Elektronische toegangscontrole systemen zijn een van de grootste afschrikmiddelen voor inbrekers, omdat ze soms zelfs zijn geïntegreerd met andere beveiligingssystemen zoals inbraakalarmen en CCTV-camera's.
2.Tracking toegang. Een groot voordeel van het gebruik van elektronische entreesystemen is dat u kunt volgen wie uw huis binnenkomt en wanneer; iets wat u nooit zou kunnen doen met traditionele sloten en sleutels. U hebt ook de toegevoegde optie om unieke codes te geven aan elke persoon die toegang nodig heeft tot uw huis of kantoor.


Een breuk in het deurslot;
Het vastlopen van het slot doordat het niet gesmeerd of afgesteld is geweest;
Scheefheid of een breuk van het deurblad.

Kenmerken van de installatie

De systemen zijn opgebouwd uit verschillende componenten, waaronder:

  • Authenticatoren - kunnen de vorm hebben van een intercom, een afstandsbediening of kaart, een toetsenbord, een touchpad of biometrische verificatie.
  • Lezers – controleer de authenticaties om toegang te verlenen of te weigeren en worden meestal op de deur of de muur naast de deur gemonteerd.
  • Digitale sloten - onderdeel van de hardware-infrastructuur van het systeem die meestal zijn verbonden via draden die hen de stroom leveren om de deur te vergrendelen en ontgrendelen.
  • Bedieningspaneel - ook wel de intelligente controller genoemd, hier zijn alle sloten in het systeem op aangesloten.
  • Besturingsserver – Optreed als het brein van het systeem en controleert of de ingevoerde inloggegevens overeenkomen met de geautoriseerde gegevens voor de specifieke deur.

Soorten sleutelloze toegang authenticatie

Omdat deze entreesystemen de noodzaak van sleutels verwijderen, gebruiken ze alternatieve authenticatiemethoden om toegang te verlenen of te weigeren. Laten we de meest voorkomende in meer detail bekijken:Toegangskaarten
Deze kaart heeft het formaat van een creditcard die gemakkelijk in uw portemonnee kan worden bewaard. Toegangskaarten worden geleverd met toegangsrechten en kunnen in het systeem worden gestoken, geveegd of gescand met behulp van RFID-technologie om toegang te verlenen via elektrisch vergrendelde deuren.Toetsenbord/Pincode
Werkend volgens hetzelfde principe als een geldautomaat, waarbij het invoeren van de juiste pincode u toegang geeft tot uw rekening en het geld erop en het invoeren van de verkeerde pincode de toegang ontzegt, gebruiken toetsenbord-/code-invoer systemen ook een numeriek toetsenbord dat wordt gebruikt om de pincode in te voeren code om toegang te krijgen tot het huis.Biometrische toegangscontrole
Een van de veiligste en veiligste authenticatiemethoden die beschikbaar is, biometrie gebruikt uw unieke biologische kenmerken zoals vingerafdrukken, oog-scans en gezichtsherkenning om toegang te verlenen of te weigeren.

Het systeem controleert de gescande unieke identificatiecodes met een eerder opgeslagen versie van de gegevens en als ze overeenkomen, verifieert het systeem de identiteit van de gebruiker, zodat deze kan worden ingevoerd. Als de gegevens niet overeenkomen, blijven de toegangspunten vergrendeld en wordt de toegang geweigerd.Toegang op afstand/slimme sloten.
Dit zijn de technologisch meest geavanceerde keyless entreesystemen waarmee u de sloten vanaf een externe locatie kunt bedienen. Met pushmeldingen die naar uw smartapparaat worden verzonden telkens wanneer een toegangscontrole deur wordt geopend, vergrendeld of ontgrendeld, geven slimme toegangssystemen huiseigenaren veel controle over hun veiligheid, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn in hun huis.

Wat zijn de kosten van elektronische toegangssystemen?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste systeem. Naar welk beveiligingsniveau wilt u gaan? Is er nog een buitenomtrek die beschermd moet worden? Wat wilt u behouden in de bestaande structuur van uw woning? Nodig onze expert uit voor nuttig advies en een optimaal gebruik van onze producten. U ontvangt een diepgaande analyse, professionele aanbevelingen en samen selecteert u het optimale systeem en aanbod dat voor u beschikbaar is. Ook is er een korting op de productie inbegrepen.