Jezelf buitengesloten? Wat nu?

Oeps, buitengesloten! Geen paniek, er zijn verschillende opties om weer binnen te komen.

 1. Probeer de handige trucs:
  Zoals in mijn vorige reactie beschreven, zijn er verschillende handige trucs die je kunt proberen om je deur zelf te openen met behulp van een plastic kaart, touw, of schroevendraaier (alleen bij oudere sloten). Probeer deze opties eerst, wie weet bespaar je hiermee de kosten van een slotenmaker!
 2. Bel een slotenmaker:
  Als de handige trucs niet lukken, of als je je niet op je gemak voelt om ze te proberen, is het tijd om een slotenmaker te bellen. Zorg dat je de contactgegevens van een betrouwbare slotenmaker bij de hand hebt, zodat je ze snel kunt bellen.
 3. Vraag hulp aan buren of vrienden:
  Kijk of je buren of vrienden in de buurt zijn die je kunnen helpen. Misschien hebben ze een reservesleutel van je huis, of kunnen ze je op een andere manier binnenlaten.
 4. Bel je verzekeringsmaatschappij:
  In sommige gevallen kan je inboedelverzekering de kosten van een slotenmaker dekken. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.
 5. Bel de politie (in noodgevallen):
  Als je je in een noodsituatie bevindt, zoals wanneer er kinderen of huisdieren alleen thuis zijn, aarzel dan niet om de politie te bellen. Zij kunnen je helpen om binnen te komen en zullen voor verdere assistentie zorgen.

Preventietips om buitensluiting te voorkomen:

 • Maak reserve sleutels: Maak reserve sleutels van je huis en geef deze aan een vertrouwde vriend of familielid in de buurt.
 • Laat een sleutel bij de buren: Maak een afspraak met je buren en laat ze een sleutel van je huis bewaren voor noodgevallen.
 • Berg je sleutels veilig op: Zorg ervoor dat je altijd weet waar je sleutels liggen en bewaar ze op een veilige plaats, zoals een sleutelhanger of een schaaltje bij de deur.
 • Overweeg een slim slot: Overweeg de installatie van een slim slot waarmee je je deur op afstand kunt openen en sluiten via een app op je smartphone.

Door deze tips te volgen, kun je de kans verkleinen dat je jezelf buitensluit. En mocht het toch gebeuren, dan weet je wat je moet doen!